(ACN) La Policia Nacional i l’Agència Tributària han desmantellat a Tagamanent (el Vallès Oriental) un laboratori de fabricació de drogues sintètiques que elaboraven a partir de substàncies estupefaents naturals. Després, les exportaven a l’Amèrica del Nord, Oceania i països europeus a través d’oficines de missatgeria de Barcelona.

Hi ha tres detinguts d’una mateixa família i en l’escorcoll i en els enviaments s’han intervingut materials per elaborar més de 7,5 milions de dosis de substàncies com ara la droga estimulant coneguda com pols de mico. L’operació s’ha desenvolupat en el marc del projecte GRIDS de Nacions Unides i amb la col·laboració de les agències d’Estats Units DEA i CBP.

La investigació s’ha allargat més de sis mesos

La investigació va començar a principis de març, després de tenir coneixement que des d’algun punt de la demarcació de Barcelona s’estaven enviant perilloses drogues de disseny, tant als Estats Units com a diversos països europeus.

Els agents van identificar un membre de l’organització que realitzava enviaments des de diferents oficines de missatgeria de Barcelona i el van vigilar. Vam interceptar diversos enviaments a Espanya i als Estats Units a través de les agències americanes.

La droga tenia un alt valor econòmic

L’organització enviava substàncies de diferents famílies com opiacis i cannabinoids sintètics. La síntesi química d’aquestes substàncies permet augmentar la potència dels efectes que produeix i ampliar o modificar el tipus d’efecte. Els enviaments, tot i ser de poc pes, tenien un alt valor econòmic, per la dificultat de l’elaboració. S’enviaven a través d’una empresa que es presentava amb diverses denominacions socials i que tenia la seu social a Barcelona. També tenia associada comptes amb una empresa hongaresa.

Els agents van identificar el lloc on vivien els investigats i on tenien el laboratori. Era una casa a Tagamanent. Darrere dels enviaments hi havia dues persones de nacionalitat hongaresa residents a Barcelona.