ALFONSO CASAJÚS capità de la Guàrdia Civil "La forma de presentar esta sustancia estufaciente en un formato similar al de productos de consumo infantil, en un plástico transparente, sin marcas, anagramas ni listado de contenidos, etc. y que además cualquier cliente lo podria sacar al exterior pues eso añade un riesgo que al final cualquier persona podía acceder a este tipo de sustancias."

L’associació, amb seu al carrer del Notariat, tenia 16.000 socis, la majoria turistes que venien de pas per Barcelona. Durant els dos mesos que van durar les investigacions, des del juliol passat, l’entitat va captar més de 2.000 socis nous. L’Ajuntament ja havia fet precintar aquest mateix club en diverses ocasions per diferents irregularitats administratives i els responsables del local se’ls van saltar sistemàticament.

Captadors a la Rambla

La investigacions policials han acreditat el “modus operandi” de l’organització amb captadors, que s’autoanomenaven “agents verds”, que s’ubicaven a la Rambla i els voltants, per contactar amb els turistes i acompanyar-los fins al club. Allà els feien un carnet de soci, que costava 20 euros, que els permetia comprar substàncies estupefaents sense limitacions mentre s’estiguessin a la ciutat. Tot sota l’aparença que el procediment era el legal. A més, el local també s’hi podien consumir begudes alcohòliques i es promocionava el consum de marihuana amb recursos audivosuals, fet que està prohibit per la normativa que regula les associacions cannàbiques.

Un local reincident

A l’agost, la policia va escorcollar el local, el va fer precintar i va detenir el president de l’associació. Al cap de pocs dies, però, altres membres de l’entitat el van tornar a obrir. El jutge en va ordenar una nova entrada i va ser llavors quan la policia va detenir quatre persones més i va iniciar la investigació de quatre més. L’operació ha permès requisar marihuana per valor d’uns 30.000 euros, haixix per uns 1.700 i més de 200 gominoles amb droga.