oficina estrangeria

(ACN/Redacció) La Policia Nacional ha desmantellat un grup criminal amb ramificacions a Barcelona i Tarragona que bloquejava el sistema de cites en línia d’Estrangeria mitjançant un bot informàtic. Gràcies a aquest sistema automatitzat aconseguia les cites disponibles per revendre-les posteriorment, tot i ser un tràmit gratuït.

Entre 30 i 200 euros per aconseguir la cita

Els ciutadans estrangers es veien obligats a contactar amb els propietaris o els intermediaris del bot per aconseguir la cita a canvi d’una contraprestació econòmica que oscil·lava entre els 30 i els 200 euros. La investigació ha permès identificar 94 persones presumptament involucrades en l’organització, 69 de les quals han estat arrestades i 25 més són investigades.

El bot informàtic desenvolupat per la xarxa criminal tenia la capacitat d’evitar els mecanismes de seguretat instal·lats a la pàgina web destinada a la sol·licitud de cites en línia. Els líders de l’organització instruïen els intermediaris sobre la utilització d’una connexió d’una xarxa privada virtual, la finalitat de la qual era l’ocultació de l’adreça IP real de l’intermediari i la possibilitat d’accedir a un nombre més alt de cites.

En una primera fase de la investigació es van realitzar diferents preses de declaració, anàlisis econòmiques i patrimonials de societats i altres indagacions que van concloure amb una primera operació policial en què es van fer quatre escorcolls. Els investigadors van detenir els quatre principals integrants de l’organització a Barcelona i València i van intervenir una gran quantitat d’efectes informàtics, documentació diversa i un total de 206.950 euros en efectiu.

La segona fase es va desenvolupar a les províncies d’Alacant i de Càceres i, finalment, en l’última fase es van detenir 69 persones de l’organització criminal a diversos localitats d’arreu de l’estat, també a Barcelona. Els arrestats estan acusats de ser responsables dels delictes de pertinença a organització criminal i danys informàtics.