El campus del Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra ha acollit aquest dissabte, 18 de febrer, un dels esdeveniments de la fase classificatòria de la First Lego League. Es tracta d’una competició internacional sobre robòtica on hi participen infants i adolescents que han de presentar una solució tecnològica a partir d’una sèrie de reptes que els ha proposat l’organització.

Els participants hauran de dissenyar un robot

Aquesta fase classificatòria nacional ha acollit més de 300 infants i adolescents d’entre 10 i 16 anys, en la categoria Challenge. Com és habitual a la First Lego League, els equips han hagut d’enfrontar-se a dos reptes. D’una banda, el disseny del robot, el desafiament en què s’han de posar en pràctica tots els coneixements sobre mecànica i física a la taula de joc. Els equips han de programar els Lego correctament perquè puguin completar el repte proposat.

D’altra banda, també han de presentar el projecte d’innovació, en què els equips han de demostrar tots els coneixements adquirits al llarg del procés i, en última instància, defensar el seu projecte davant d’un tribunal. Tot plegat gira a l’entorn d’un repte que ha proposat l’organització, que enguany es centra a obtenir solucions tecnològiques que aconsegueixin la màxima eficiència energètica tenint en compte el cicle de generació, distribució, emmagatzematge i consum de l’energia.

Una competició internacional

Enguany es fa la 17a edició de la First Lego League Spain, la delegació espanyola de la competició. En el conjunt de l’estat es fan 32 esdeveniments de la fase classificatòria, en què participen uns 10.000 joves i diferents universitats i parcs tecnològics. La final estatal es farà el març i acollirà els millors equips de les fases classificatòries. Els guanyadors de cadascuna de les competicions estatals s’acabaran enfrontant en un torneig internacional que aplega més de 680.000 participants.