En l’època en que es va construir, la finca, situada a la cruïlla del carrer de Lepant amb la travessera de Gràcia, acollia els familiars dels militars que hi eren destinats, però fa temps que estava en desús. La Guàrdia Urbana n’havia tapiat alguns dels accessos però al juny va ser ocupada per una vintena de persones.

Aquest matí, agents de la Guàrdia Urbana han procedit a desallotjar l’edifici. A l’interior hi havia 17 persones, una de les quals era un menor que ha rebut atenció dels serveis socials de l’Ajuntament. Un dels ocupants ha quedat detingut perquè hi havia una ordre de cerca contra ell.

En un cartell escrit a mà els ocupants van explicar que havien entrat a l’edifici “amb la intenció d’habilitar-lo i donar-li vida” per crear-hi “un espai on posar en pràctica altres maneres de relacionar-nos” i “fer-ne partícips a famílies a qui la falta de recursos impossibilita poder pagar lloguers o hipoteques”.

El consistori preveu enderrocar la finca, que està qualificada de zona verda, per  ampliar els jardins del Príncep de Girona. Els treballs previs han de començar aquesta setmana.