Una vintena de veïns del Raval han guarnit el carrer de Bertran, al barri del Raval. Ha estat una forma original per denunciar la presència de narcopisos que degraden la convivència al barri.

Sota el lema “Raval com cal” i “Estimem el barri i la seva gent”, han decorat amb guarniments el carrer en una acció artística convocada per Acció Raval, Raval Sud, la Xarxa Veïnal Raval i altres entitats del barri. Asseguren que de mica en mica estan eliminant els narcopisos gràcies a la lluita veïnal, però que encara queda camí per fer. “Hi ha hagut millora i les accions policials hi han ajudat molt, però segueixen havent-hi pisos buits i en mans de les màfies. Les dinàmiques han canviat però no han acabat”, assegura Carmen Atorro, veïna del Raval.

Posen el focus en l’especulació immobiliària com a causant d’aquesta situació. “Hi ha empreses que s’han dedicat a l’especulació radical del barri perquè el veí de tota la vida s’avorreixi i se’n vagi”, explica Jaume Barenys, també veí de tota la vida al Raval. Per evitar conflictes, no han llegit cap manifest i han optat per una acció més subtil decorant el mobiliari urbà amb pancartes, flors i papers de colors.