El futbolista Dani Alves s’ha acollit al seu dret a no declarar. Després que la titular del Jutjat d’Instrucció número 15 de Barcelona tanqués la instrucció dilluns, aquest dimecres la jutgessa ha comunicat a l’esportista el seu processament per una agressió sexual a la discoteca Sutton la matinada del 31 de desembre. Aquesta era l’última oportunitat d’Alves per declarar abans del judici. El tràmit ha estat ràpid i la defensa ha assegurat que no hi recorrerà en contra per “agilitzar” el procediment. Per tant, el processament del futbolista serà ferm en un termini de tres dies hàbils.

Presó provisional des del gener

La justícia manté la presó provisional per a Dani Alves, on va ingressar el 23 de gener passat arran de ser detingut després de la denúncia d’una jove de 23 anys que el va acusar d’haver-la violat al lavabo d’un reservat. Inicialment, el futbolista va afirmar que no coneixia la víctima. Després, va canviar diverses vegades de versió fins que va admetre que sí que havia mantingut relacions sexuals “consentides” amb la noia. L’exfutbolista va al·legar que havia mentit inicialment per no admetre una infidelitat conjugal. La defensa havia demanat la posada en llibertat de l’exfutbolista, una petició que es va rebutjar pel risc de fugida existent.

Les proves corroboren la versió de la víctima

Hi ha diferents proves com ara les empremtes dactilars al lavabo o la presència de semen a la seva roba que avalen la versió de la víctima. També el fet que va mantenir una única versió dels fets des del primer moment, les declaracions dels testimonis, les càmeres de seguretat del local i l’informe mèdic que li van fer a l’Hospital Clínic poc després dels fets.