L’Ajuntament de Barcelona ha prencintat aquest dimecres a la tarda un establiment del barri del Raval que, suposadament, acollia una entitat cultural. En concret, era l’espai d’activitats de l’associació Gnawa Raval. En realitat, però, a l’espai s’hi desenvolupava una activitat econòmica i de concurrència pública, l’activitat d’un bar.

Fa quasi dos mesos, el 20 de setembre, els veïns es van queixar de les molèsties que provocava l’activitat del local. Es va inspeccinar l’establiment i es va comprovar l’existència d’un bar que no tenia llicència. Això ha motivat el tancament que s’ha produït aquest dimecres i que, de moment, és de caràcter indefinit perquè les condicions del local no permeten tenir-hi un bar.

El consistori ha tancat de forma cautelar l’establiment i ha donat audiència a l’interessat. Aquesta modalitat de tancament cautelar permet una acció immediata de l’Administració muncipal. Consisteix a restablir l’ordre amb caràcter previ al tràmit d’audiència quan es donen casos d’il·legalitats manifestes.