L’agent de la Guàrdia Urbana acusada del crim del pantà de Foix va declarar davant del jutge que l’altre acusat li havia explicat que havia cremat viu una persona sense llar i els seus gossos, segons publica el diari ‘El País’. Es tracta d’uns fets que, segons l’acusada, van passar fa anys. En la declaració va assegurar que l’altre agent li havia explicat que havia mort l’home perquè li molestaven els lladrucs dels gossos. Ell ho va negar tot.

En la declaració, l’agent investigada pel crim del pantà de Foix va donar més detalls que sobre la presumpta mort del sensellar. Assegura que l’altre agent (amb qui va mantenir una relació sentimental) li havia explicat que va dur el sensesostre i els seus gossos a una fàbrica, on els va cremar. Va afegir que li ho va dir “mentre reia dels fets, com si fos quelcom normal”.

L’agent va declarar aquests fets davant del jutge el mateix dia que va incriminar l’altre detingut en una altra possible mort, en el transcurs d’una persecució a Montjuïc. Va assegurar que el va perseguir després que l’home l’agredís a ella amb una arma blanca i que, quan va tornar l’agent, li va assegurar que l’havia mort perquè “no volia que ningú la toqués”.

Actualment tots dos agents estan a la presó de manera provisional en espera del judici per la mort d’un tercer agent de la Guàrdia Urbana trobat calcinat en un cotxe al pantà de Foix el 4 de maig.