Els restauradors de l’avinguda de Mistral han engegat aquest divendres amb una sorpresa desagradable. Almenys tres bars d’aquest carrer s’han trobat part del mobiliari de les terrasses calcinat. Entre els desperfectes hi ha diversos para-sols, cadires i taules d’exterior. Segons expliquen els afectats, es tracta de diversos focs que sembla que han estat intencionats. Un vigilant de seguretat ha estat testimoni dels fets i ha donat l’alerta. Els Mossos d’Esquadra hi han enviat una patrulla de matinada i ara estan recollint les denúncies dels propietaris dels negocis afectats per obrir una investigació i esclarir els fets.

Les cadires calcinades de la terrasa del bar l’Esclop

Un acte vandàlic de matinada

A l’avinguda de Mistral hi ha dos bars afectats, el bar l’Esclop i la Bodega Mistral. A la confluència amb el carrer de Rocafort hi ha un tercer damnificat, la Bodega Calla & Tapa. Però els propietaris alerten que els danys haurien pogut afectar fins a dos establiments més, perquè a l’avinguda de Mistral, els vetlladors de quatre terrasses estan junts i tenen un disseny comú, amb una estructura força estable que no es recull a les nits i que s’erigeix al voltant d’uns para-sols força grans.

Segons els restauradors, en l’atac van prendre foc a dos d’aquests para-sols i sospiten que la intenció era cremar el mobiliari de les quatre terrasses. Sortosament, el vigilant de seguretat d’una fira que s’ha instal·lat al barri amb motiu de les Festes de Sant Antoni, va veure les flames de matinada i va alertar de l’incendi.

parasol calcinat a una terrassa de l'avinguda de Mistral
Malgrat els desperfectes ocasionats, els negocis afectats han pogut obrir i treballar

Els Mossos obriran una investigació

Els Mossos d’Esquadra han confirmat a betevé que van rebre l’avís a través d’una trucada al 112 i van enviar una patrulla a l’avinguda de Mistral, tot i que el o els responsables ja havien fugit del lloc dels fets.

Per això, ara la policia treballa per recollir les denuncies dels afectats i, a partir d’aquí, s’obrirà una investigació per aclarir els fets i detenir-ne els autors.

terrassa cremada al carrer de Rocafort
La Bodega Cala & Tapa, al carrer de Rocafort amb l’avinguda de Mistral, també ha patit danys a la terrassa

Som Sant Antoni ho denuncia a les xarxes

L’associació de comerciants Som Sant Antoni ho ha denunciat en una piulada a Twitter en què exigeix que es trobi els responsables perquè aquests fets no quedin impunes. També demana solucions perquè això no torni a passar.