L’obra per blindar els búnquers del turó de la Rovira de nit, un projecte de l’Ajuntament de Barcelona per evitar les molèsties que les botellades generen als veïns en aquesta zona, es retarda, de moment, sense data. Els treballs d’instal·lació dels tancaments d’aquests refugis antiaeris ubicats a Can Baró havien de començar al setembre i estar enllestits aquest mes de gener. Però, tal com ha explicat a betevé la regidora d’Horta-Guinardó, Rosa Alarcón, el projecte ha quedat aturat perquè l’empresa encarregada no ha iniciat els treballs a causa de problemes de subministrament de material.

Per tant, aquest estiu l’espai continuarà obert. Alarcón apunta que “haurem de tornar un altre cop a les mesures de l’any passat, perquè, malauradament, l’obra no ha pogut tirar-se endavant encara”. Assegura que creu que hauria funcionat molt bé i que els veïns n’haurien quedat molt satisfets.

Un projecte de 900.000 euros

El projecte de tancament dels refugis antiaeris tindrà un cost de 900.000 euros i inclourà la millora dels camins que l’envolten. Els veïns que viuen a tocar d’aquest espai lamenten que no s’hagin instal·lat les tanques i temen que quan arribi el bon temps tornin a tenir molèsties de matinada a causa dels botellots i de la gran afluència de visitants.