El nou plec de condicions per als concursos d’atenció domiciliària i d’àpats a domicili té ara el llistó més alt. La tinenta d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, ha anunciat que els criteris de qualitat puntuaran un 80 % en l’adjudicació (abans era del 40 %), per sobre del 20 % que suposarà l’oferta econòmica. Les empreses estaran obligades a tenir o a posar en marxa un pla d’igualtat d’empresa i, en el cas del SAD, també es requerirà que incloguin formació als treballadors sobre maltractament a persones grans i violència masclista. També es tindran en compte altres aspectes, com acreditar que el vestuari dels treballadors s’ha fet respectant criteris ambientals i drets laborals bàsics. I pel que fa als àpats, les empreses hauran d’augmentar la varietat de dietes que ofereixen i proposar també un menú vegetarià.

Per tirar-ho tirar endavant, l’Ajuntament augmentarà els recursos municipals destinats a aquests serveis i per a 2016 ha situat el valor de sortida en 66 M € per al contracte del SAD i en 5,3 M € per al servei d’àpats.

En total, prop de dos milers de treballadors es fan càrrec al servei d’atenció domiciliària, que el 2014 va atendre 19.907 persones. Quant al servei d’àpats, el consistori preveu 750.000 menús servits el  2016, 500.000 a domicili i 250.000 en companyia.