"La notícia bona és que el nombre de beneficiaris en principi ja no puja massa, no puja com ho feia fins ara. La mala notícia és que continuen sent 250.000 els que atenem entre els quatre bancs i és una xifra molt important, molt alta."

El Gran Recapte de 2015 es farà el 27 i 28 de novembre. En dos dies, el Banc dels Aliments espera superar la xifra de recollida d’aliments de l’any passat que se situa en els 4,6 milions de menjar. Per aconseguir-ho enguany amplia els punts de recollida, passen de 2.200 a tot Catalunya a 2.500. Un col·lectiu essencial perquè es pugui fer el Gran Recapte són els voluntaris. L’any passat n’hi va haver 22.000. Ara el Banc dels Aliments vol superar la xifra. Com que ha ampliat els punts de recollida necessita 25.000 voluntaris. La responsable de la campanya, Sabine Hindersin, creu que ho aconseguiran perquè tenen una taxa de repetició en els voluntaris del 30 % i la col·laboració de la població que, assegura, no els ha fallat.

A partir d’avui, els qui ho vulguin ja es poden inscriure al web granrecapte.com. Enguany s’hi han fet millores, el voluntari pot donar-s’hi d’alta, però també fer modificacions en la inscripció o també donar-se de baixa en cas que sigui necessari.

El Banc dels Aliments atén unes 250.000 persones. El president del Banc dels Aliments de Barcelona, Eduard Arruga, diu que es tracta d’una xifra alta, però que s’ha estabilitzat en comparació amb l’any passat. Aquest 2015 és el primer any en què aquesta xifra no puja. L’any 2008, quan va començar la crisi, atenien a menys de 100.000. Des d’aleshores, explica Arruga, van anar pujant fins a arribar a les 250.000.