Espai veïnal mercat Sant Antoni

(ACN) Aquesta setmana han començat les obres del nou espai veïnal del Mercat de Sant Antoni de Barcelona. L’actuació preveu la reforma interior de l’espai, situat a la primera planta del soterrani del mercat. Consisteix a fer els treballs i instal·lacions necessaris per convertir el local en un espai d’ús veïnal polivalent. S’inclourà un espai per a joves, una aula de cuina comunitària, un buc d’assaig de música i sales i despatxos, entre d’altres. Tot això repartit en una superfície de 835 metres quadrats. La gestió també serà veïnal. Està previst que les obres finalitzin l’abril del 2022 i tenen un pressupost de 1.143.0000 euros.

Aquest espai és una llarga reivindicació del barri. Dins de la remodelació del Mercat de Sant Antoni, i fruit del procés participatiu que es va fer el 2016 i el 2017, veïns, comerciants i paradistes van decidir incloure aquest espai.

Un espai vinculat al mercat

Entre les estances o serveis que tindrà hi ha l’aula de cuina, amb la idea que estigui directament relacionada amb les parades de fresc. Tindrà una gran taula de treball amb un espai de cocció, pica de neteja i un envà mòbil que permetrà independitzar la zona. També hi haurà un rebost, càmeres frigorífiques i una gran bancada de treball.

Espai veïnal mercat Sant Antoni

L’espai per a joves permetrà fer diverses activitats a la vegada i oferirà les característiques per ser adaptable a diferents funcions i usos. En canvi, el buc d’assaig de música serà més hermètic, per evitar la transmissió del soroll a les estances properes.