Aquest dilluns el mar estava molt calmat a Badalona, no hi havia onades. Des de la platja es van poder veure algunes siluetes de dofins al voltant de les tres de la tarda. Amb prismàtics els més curiosos van poder descobrir que era un grup de dofins que eren a pocs metres de la costa. Veient l’espectacle, Hector Díaz va decidir endinsar-se amb el seu caiac i gravar tot el que estava passant.

En total eren set o vuit dofins que es movien de dos en dos. “Cada tres o quatre minuts saltava un dels dofins, em vaig poder moure tota l’estona molt a prop d’ells”, explica Díaz, qui va quedar-se més de dues hores guaitant l’espectacle i gravant aquestes imatges, que ara s’han fet virals a les xarxes socials.

És poc habitual que aquests mamífers arribin tan a prop de la costa, tot i que l’escena s’ha repetit de forma puntual en altres ocasions. Als voltant de Barcelona, mar endins, és normal la presència de cetacis. De febrer a maig els rorquals es mouen entre Tarragona i la Costa Brava a la recerca dels invertebrats que els serveixen d’aliment. Al maig,  btv notícies va poder acompanyar un dia l’ONG EdMaktub, que investiga aquests animals. Precisament, l’observació d’aquestes balenes permet avançar en la investigació del fons marí.