La celebració d’entrega dels Premis Voluntariat va tenir lloc ahir en el marc del Dia Internacional del Voluntariat. La Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la Federació Catalana de Voluntariat Social van celebrar per primer cop de forma conjunta aquesta jornada.

El conseller de Governació, Jordi Ausàs, va lliurar les tres modalitats del premi Voluntariat i els dos guardons del premi Eliseu Colomer. L’Associació Hàbitats va ser premiada pel Projecte Rius, destinat a fer participar la població en la conservació dels espais fluvials a Catalunya. L’Associació Ciutadana Anti-Sida de Catalunya (Acasc) va rebre el guardó per la seva tasca d’acompanyament hospitalari als afectats d’aquesta malaltia. I pel seu suport al voluntariat adreçat a l’oci, els Minyons Escoltes i Guies de Catalunya també van ser premiats.

El premi Eliseu Colomer, destinat a voluntaris de més de 60 anys, va anar a parar a l’entitat L’Hora de Déu, que dedica el seu esforç a atendre famílies en risc d’exclusió social, i a Càritas Diocesana Barcelona, per un projecte que pretén fer les empreses més responsables socialment. Els cinc guardons estan dotats amb un total de 36.000 euros.