Passats uns minuts de les 10 del matí arribava de Dakar el gruix de l'expedició de Barcelona Acció Solidària a la terminal 2 de l'aeroport on han estat rebuts amb aplaudiments i mostres d'afecte . ANTONI CAMPS, coordinador de la Caravana Solidària "Evidentment que no estem tots. En aquests moments el més important són les tasques que pugui fer el govern espanyol pels seu alliberament. Aquest és el nostre repte." JORDI HEREU, alcalde de Barcelona "Avui no és un dia per celebrar. Us donem la benvinguda i estem molt contents de que estigueu aquí. Però des del primer dia, l'única cosa que ens preocupa i ens amoina, a nosaltres i a vosaltres, és l'alliberament del Roque, l'Albert i l'Alicia, que no estan amb nosaltres." Malgrat l'angoixa la Caravana ha aconseguit finalitzar el seu recorregut per l'Àfrica. Una decisió que es va prendre en homenatge als tres companys segretats. CARME SEGURA, secretària de Barcelona Acció Solidària "Els coneixes perfectament. Saps cadascú com és, com pensa i com actua i per tant només penses com reaccionaran cadascun d'ells i estàs preocupat perquè són amics i tens ganes d'estar amb ells." ÀLEX RECOLONS, periodista i membre de l'expedició "El fet d'estar en caravana amb tanta gent intentàvem que l'ambient fos bo. Ho hem portat bé però ara a l'entrada m'han entrat ganes de plorar. Allà anàvem tirant però ara, a casa, serà més dur." Avui tampoc han tornat dos cooperants més de l'oenagé, que s'han quedat a Nouakchott, la capital mauritana, a l'espera de noves notícies del segrest, especialment ara, despres que ahir Al Qaida en reivindiquès l'autoria.

Els 38 cooperants han arribat cap a les 10.15 h del matí a l’aeroport del Prat, on els esperaven un centenar de persones, entre familiars, amics i altres companys de l’ONG. També hi era l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, en representació del consistori que també col·labora amb la caravana solidària que organitza, cada any, l’associació.

Aquest any, la caravana ha repartit 107 tones de material sanitari i escolar a diversos països de l’Àfrica Occidental. L’ONG va decidir seguir amb el seu recorregut malgrat el segrest, el 29 de novembre passat, de tres cooperants a Mauritània. Un segrest que ahir va reivindicar el grup Al-Qaida al Magreb.

Problemes a Mauritània
El segrest dels tres cooperants catalans ha posat en entredit l’eficàcia de les forces de seguretat mautiranes. Fins i tot, ho ha reconegut el seu president.   Mohamed Oul Abdel Aziz  ha admès que el seu exèrcit té un dèficit tant material com d’efectius. Això explicaria perquè els soldats tenen tants problemes per perseguir als segrestadors que actuen a la zona. De fet, Abdel Aziz va liderar un cop d’estat que l’ha portat fins al capdavant del govern maurità i un dels seus objectius és millorar les forces armades.