En un viatge recent a Ginebra, l'antiquari Jaume Bagot va comprar diversos sarcòfags a una família de col·leccionistes. A l'hora de tornar cap a Barcelona es va endur una bona sorpresa. JAUME BAGOT, propietari de la galeria d'arqueologia Bagot "Al moment d'empaquetar el sarcòfag vaig notar que pesava molt. El vaig obrir i em vaig trobar una mòmia dins!" Gràcies a una ressonància magnètica feta a l'Hospital del Sagrat Cor, s'ha esbrinat que la mòmia és d'entre el 700 i el 300 abans de Crist. La recerca històrica, però, no acaba aquí. Encara queda descobrir-ne el sexe i les circumstàncies de la mort. JAUME BAGOT, propietari de la galeria d'arqueologia Bagot "Els braços, les cames i el crani estan ben conservats, però la zona toràcica té les vèrtebres desplaçades. Segurament van embalsamar el cadàver quan encara no estava del tot conservat i els ossos van quedar desordenats. Però creiem que tots són del mateix individu." Tant la mòmia com el sarcòfag estaran exposats en aquesta galeria i oberts al públic fins al 8 de novembre. Després viatjaran a Madrid, on els propietaris esperen vendre'ls a en una fira d'antiguitats per un valor de 90mil euros.

Gràcies a una ressonància magnètica feta a l’Hospital Sagrat Cor, s’ha esbrinat que la mòmia és d’entre el 700 i el 300 abans de Crist, probablement entre les acaballes de l’època faraònica i els principis de l’hel·lenística. La feina de recerca ara continua per intentar descobrir-ne el sexe i les circumstàncies de la mort. El nou propietari de la mòmia, Jaume Bagot, ha explicat que la mòmia es troba en bon estat, especialment els braços, les cames i el crani, però la zona toràcica té nombroses vèrtebres desplaçades.

La mòmia i el sarcòfag tenen un valor de 90.000 euros i fins al 8 de novembre es podran visitar a la galeria Bagot de forma gratuïta. Després viatjaran a Madrid, on s’exposaran en una fira d’antiguitats. Bagot ha explicat que manté contactes amb el Museu Egipci de Barcelona, però si rep una bona oferta a la capital de l’estat vendrà l’antiguitat.