Milers de persones han participat en la 47a convocatòria que fa la Crida LGTBI amb el suport d’una cinquantena d’entitats i moviments socials. Des d’aquest dijous, 29 de juny, ja s’han dut a terme diferents activitats, entre les quals l’acte central de la diada a l’Espai Jove la Fontana. Segons la Guàrdia Urbana, s’han concentrat 3.300 persones. Segons els organitzadors, la xifra ascendeix a 5.000 participants.

Els manifestants estaven convocats a les 18.30 h a la plaça de la Universitat, però no ha estat fins a les 19 h quan ha començat la marxa, que ha continuat pel carrer de Pelai, la Rambla i el carrer de Ferran fins arribar a la plaça de Sant Jaume, on s’ha llegit. Sota el lema “Lluitem juntes”, han posat el focus en la unitat per reivindicar les diferents lluites del col·lectiu i visibilitzar algunes de les situacions de discriminació que viuen en el dia a dia.

Es desmarquen del Pride Barcelona

El portaveu de la Crida LGTBI, Arnau Adan, ha volgut desmarcar-se del Pride Barcelona 2023, que enguany es celebra del 3 al 16 de juliol. “La reivindicació històrica som nosaltres”, ha deixat anar Adan, qui creu que darrere del Pride BCN “hi són empresaris de l’oci nocturn, del turisme i de l’hosteleria”.

Volem denunciar el Pride, que no és una manifestació, és un conglomerat d’empreses que es lucra a partir dels nostres drets”
Armau Adan, portaveu de Crida LGTBI

Reclamen més seguretat jurídica

Asseguren que cal “garantir un habitatge sense discriminació socioeconòmica, d’origen o LGBTI-fòbica” i seguretat laboral que es blindi amb “protocols, més inspecció laboral i una quota laboral trans”. En l’àmbit sanitari, consideren que cal formar els professionals “per combatre l’estigma” i reclamen “una farmacèutica pública que garanteixi el proveïment de medicaments i hormones”.

En el manifest també han reclamat el dret a l’autodeterminació per assolir “una República feminista i lliure d’LGBTI-fòbia” i donen suport als polítics independentistes condemnats. Pel que fa a la llei trans del Govern espanyol, creuen que és “un avanç tímid” que “deixa fora les persones no binàries i migrades”.

Després de la marxa popular, és tradició fer una festa popular a la plaça de la Universitat amb la participació de les artistes Fades, RuïnosaStrippers de Rahola, Xana Blue i PD Puerkas.