Prop de 40.000 persones s’han examinat en aquest superdissabte d’oposicions. Tot per regularitzar la situació de docents, agents rurals, executors penals i laborals transversals. La Generalitat ha fet una valoració positiva del matí de proves i la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, ha destacat que “totes les oposicions s’han desenvolupat de manera impecable”.

Vilagrà ha valorat positivament el resultat del sobresforç que, diu, ha hagut de fer l’administració: “La Generalitat mai havia hagut de fer front a una estabilització tant massiva”.

Repetició de les proves per a la funció pública

Cal destacar que molts aspirants han hagut de repetir aquestes proves després de les irregularitats greus viscudes durant els exàmens per a funció pública del 29 d’abril. Sobre aquests exàmens, la consellera ha explicat que dels 3.600 aspirants a les oposicions a funció pública, s’hi han presentat un 65 %.

També ha recordat que no tothom podrà estabilitzar el seu lloc de feina, però “qui no obtingui una plaça podrà optar a entrar en una borsa de treball”.

Les oposicions d’Educació més multidinàries

Aquest dissabte, però, el gran gruix d’opositors eren docents —uns 36.000 aspirants—, dels quals s’han presentat aproximadament el 70 o 75 %. La consellera d’Educació, Anna Simó, ha celebrat la xifra: “En els últims cinc anys hi ha hagut altres processos d’oposicions, però el d’avui quintuplica el de més convocatòria”. A més, Simó explica que desenvolupar aquest procés ha estat un repte per a l’administració educativa, ja que “2.000 persones han hagut de donar suport perquè es desenvolupin correctament”.