Nova manifestació a Barcelona, en aquest cas per protestar contra el colonialisme. Unes 500 persones han participat en la protesta d’aquest 12 d’octubre que ha arrencat del monument de Colom i es dirigeix a la plaça d’Idrissa Diallo (abans, d’Antonio López), el jove guineà mort al Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca. La marxa denuncia que la colonització “no ha acabat” i reclama la regularització de 500.000 persones en situació irregular.

El monument de Colom com a símbol de colonització

Convocades per diverses entitats en defensa dels drets des immigrants, els assistents s’han concentrat davant del monument a Colom, i allà han demanat que s’hi intervingui per donar-hi un altre significat, i que s’elimini la simbologia amb referències a la conquesta d’Amèrica.

Sants reivindica els drets dels migrants

A Sants també s’ha convocat una concentració per reivindicar els drets de les persones migrants. Desenes de persones s’han concentrat a la plaça de Sants per demanar signatures perquè s’aprovi la inicialitiva legislativa popular (ILP) per regularitzar 500.000 persones que viuen a Espanya de manera irregular.

L’acció ha estat convocada per la plataforma Stop Mare Mòrtum d’Hostafrancs i la Bordeta. María José Hernández n’és membre i ha criticat la celebració del 12 d’octubre: “És una celebració del colonialisme i és racista. Aleshores, nosaltres el que pretenem és denunciar el racisme i la xenofòbia”, ha dit.