No han pogut esperar a demà. Els nervis per veure com seran les carrosses de la cavalcada ha fet que moltes famílies hagin anat avui fins als tallers reials. Després de més d'una hora d'espera i cues ... ha arribat el moment. Un cop dins, els patges Gregori i Estel els han donat la benvinguda. "Ens feia molta il·lusió veure les carrosses i fins i tot pujar en alguna." I efectivament, els patges reials han acompanyat tots els nens que ho han volgut a dalt de les carrosses. Unes estructures que aquest any tenen algunes novetats pel que fa al so per tal de millorar l'espectacle coreografiat. MARTA ALMIRALL "Hem contractat els mateixos que van fer el so de les olimpíades per tal que.." També se n'ha reforçat la il·luminació amb tecnologia LED, que permetrà fer un joc de llum i color més vistós. Els Reis recorreran cinc quilòmetres de la ciutat a dalt d'aquestes carrosses. Al llarg de tot el recorregut, els patges repartiran fins a 10.000 quilos de caramels i els mateixos Reis ho faran un cop arribats al punt final de la rua, a l'avinguda de la Reina Maria Cristina. A més, la cavalcada tindrà uns 800 metres d'espectacle itinerant, amb música i guió creats expressament per a la ocasió, com és el cas d'aquesta coreografia de la carrossa del carbó. En tot el seguici hi participaran més de 1.100 persones.

Al Palau d’Alfons XIII s’han instal·lat com cada any els tallers reials. Allà s’hi ha pogut veure les carrosses que participaran en la cavalcada d’aquest dissabte. A banda de les famílies, també s’hi han deixat veure els patges reials, que han aprofitat per supervisar els darrers detalls.

Els nens i nenes han pogut pujar a les carrosses que faran servir els mags i veure els animals gegants que participaran en la cavalcada, i també la carrossa del carbó.

L’espectacle més multitudinari de l’any

Com és tradicional, els Reis arribaran per mar a les cinc de la tarda al Moll de la Fusta a bord del pailebot Santa Eulàlia. Allà es farà la rebuda per part de les autoritats. La cavalcada començarà una hora més tard a l’avinguda del Marquès de l’Argentera i  continuarà pel passeig d’Isabel II, via Laietana, plaça d’Urquinaona, carrer de Fontanella, plaça de Catalunya, carrer de Pelai, plaça de la Universitat, carrer de Sepúlveda, avinguda del Paral·lel, plaça d’Espanya i les avingudes de la Reina Maria Cristina i de Rius i Taulet. L’espectacle acabarà a la Font Màgica de Montjuïc, que ballarà al ritme de la cavalcada.