La directora general d’Atenció a la Família i Comunitat Educativa del Departament d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha precisat que el percentatge d’estalvi dependrà del nombre d’usuaris de carmanyola que hi hagi a cada centre.

El Departament d’Ensenyament ha autoritzat que a partir del pròxim curs les escoles i instituts permetin l’ús de carmanyola com a alternativa al menjador escolar. El departament atén així una demanda de diverses associacions de mares i pares que busquen fer front a la crisi econòmica.

Associacions de pares i mares veuen “excessiu” cobrar fins a 3 euros per dinar amb carmanyola

La Confederació Espanyola de Pares i Mares consideren “excessiu” que es cobri fins a tres euros al dia als escolars que a partir del pròxim curs portin una carmanyola per usar al menjador. Denuncien que es cobri a les famílies que opten per donar als seus fills menjar preparat a casa ja que, segons diuen, ho fan per dificultats econòmiques.

Guia sobre l’alimentació saludable

Ruiz ha fet l’anunci en un acte de l’Agència de Salut Pública en què s’ha presentat una guia sobre l’alimentació saludable en l’etapa escolar que es pot consultar a Internet. S’adreça, sobretot, a les famílies però, també, als professionals de la salut, la restauració i la docència. Malgrat que més del 85% de les programacions de menús escolars catalans compleixen les recomanacions sobre el consum de fruita fresca, llegums, verdura i peix i la utilització d’oli d’oliva, encara quatre de cada 10 nens d’entre sis i 10 anys té excés de pes. La guia té una importància especial tenint en compte que, a partir del curs vinent, molts centres de secundària s’estant plantejant permetre als estudiants portar el menjar fet de casa. L’objectiu és que les famílies es puguin estalviar el servei de menjador.