Carles Ponsí, il·lustrador d'”El Jueves” des de fa més de 10 anys, ha assegurat aquest dijous a betevé que tot i les amenaces de mort rebudes aquests dies a les xarxes no deixarà de fer acudits “sobre religió, sexe o sobre el que vulgui”. Ponsí afirma que rep sovint insults, però que després de fer vinyetes crítiques amb la religió durant Setmana Santa “se m’ha assenyalat i he començat a rebre amenaces de mort“.

Mossos assegura que s’ha de prendre seriosament les amenaces

Malgrat que diu que no té por, Ponsí ha fet recentment una consulta a Mossos sobre les amenaces rebudes i la resposta per part de la policia ha estat que “és per prendre-ho seriosament”. Per això prefereix de moment actuar amb prudència i no exposar-se en públic el dia de Sant Jordi per signar exemplars del ‘Sexo mal’. El dibuixant reconeix que “evidentment que fa ràbia” no poder anar a signar llibres per la diada, però d’aquí a fer-ho amb protecció policial —com han suggerit des de l’Observatori contra l’Homofòbia— “és excessiu” i és “embolicar la troca”.

Carles Ponsí creu que les polèmiques a la xarxa “duren uns dies concrets” i que “espero que el soufflé baixi”. A la pregunta de si les amenaces servirien per fer publicitat de la seva obra ha contestat que prefereix que se’l conegui pels seus dibuixos i no pas “per les amenaces que rebo”.

Amb la vista posada al Saló del Còmic

Carles Ponsí té la vista ara posada en el Saló del Còmic, que se celebrarà a principis de maig, on podrà signar llibres i establir contactes amb els seus seguidors “amb presència de personal de seguretat” i es podrà sentir “més emparat”.