Des de fa 10 anys, a la finca de Can Calopa es produeixen vins que només es fan servir per a actes protocolaris de l'Ajuntament. Tothom qui ho vulgui, però, els podrà tastar el pròxim diumenge, dia en què la masia obrirà portes durant tot el matí. Serà el tret de sortida de les jornades La Vinya i el Vi a Collserola. La cooperativa L'Olivera és l'encarregada de la gestió d'aquestes vinyes i, per fer-ho, compta amb la feina de 12 joves discapacitats. ROCÍO SÁNCHEZ, enginyera agrònoma de L'Olivera Cooperativa "Treballem amb gent que té algun tipus de discapacitat, són ells mateixos els qui expliquen el projecte perquè són ells els qui el coneixen perfectament, les feines que fem a la vinya i al celler, i això també ajuda molt que vegin gent que, a vegades, sempre estan treballant ells junts i viuen junts aquí i també va bé que vingui gent de fora i a més que es quedin emmirallats en un projecte que és tan bonic i que a ells els encanta explicar." Les activitats de La Vinya i el Vi a Collserola s'allargaran fins al setembre i inclouran literatura, poesia i història relacionada amb el vi i aquest parc natural.

Les jornades La Vinya i el Vi a Collserola arriben enguany a la quarta edició. Les organtizen els ajuntaments de Barcelona, Cerdanyola del Vallès, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Molins de Rei i el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola. Fins al mes de setembre, s’organitzaran passejades, xerrades i tallers relacionades amb la producció de vi.