PRÒSPER PUIG, vicepresident Gremi de Carnissers "És un dels aliments essencials del Caranaval. Això ve documentat des del segle XVI i és una menja, els ous i la botifarra, bàsica per Carnaval. I esperem vendre'n molts aquest dijous gras a les botigues perquè és un aliment bàsic d'aquestes dates."
Amb la botifarrada popular, el Gremi de Carnissers, Cansaladers i Xarcuters de Barcelona pretén donar a conèixer el fet que la botifarra d’ou és un producte exclusiu dels professionals del sector, i potenciar la venda d’aquest producte, que es ven durant tot l’any però especialment per la setmana de Carnestoltes.
Per aquesta ocasió, els alumnes del Gremi de Cansaladers han elaborat artesanalment, durant tres dies, 250 quilos de botifarra d’ou. Per això, s’han necessitat 390 quilos de carn, 3.900 quilos d’ous, 780 metres de budell i la proporció adequada de sal i pebre.
L’acte ha comptat amb la presència del president del Gremi, Joan Estapé, així com d’altres membres del sector, que han participat activament en el repartiment de les botifarres als milers de persones que s’han acostat a la Boqueria per tastar la tradicional botifarra d’ou del Dijous Gras.
Enguany se celebra dijous vinent, 27 de febrer. Per Dijous Gras, és tradició menjar botifarra d’ou i truita.