Quan el Benjamín va obrir la Bodega Artós ara fa 45 anys n'hi havia 10 més. Ara al barri de Sarrià ja només queda la seva.. El vi a granel, però, segueix tenint molta demanda. A l'hivern d'aquí en surten 1.500 litres al mes. BENJAMÍN GABARRÓ, Bodega Artós "Es fan mescles perquè no els agrada tan dolç, no els agrada tan sec... I barregen. I llavors, embotellat ha de ser el que hi ha dins l'ampolla i a granel, no. Pots tu... El vols més dolç? Més dolç. El vols més sec? Més sec." Cada 15 dies vénen a recarregar els barrils de la botiga i el Benjamín s'encarrega que es conservin en bon estat. BENJAMÍN GABARRÓ, Bodega Artós "Això és sofre. El vi a granel fermenta amb la calor i llavors l'aire de dins es torna dolent. Llavors què fem? Encenem això, ho posem a dins, tapes i com que això fa una escalfor fa sortir l'aire de dins. Llavors tornes a tapar i ja està bé per a una setmana i si no ho fas es pica." BENJAMÍN GABARRÓ, Bodega Artós "Quan jo vaig obrir això totes aquestes prestatgeries eren plenes de Patorrito, Pentavins, Seita... Que vosaltres això no els heu sentit ni anomenar, aquests vins. Eren vins en botella de litre, de vidre, i es retornaven. Venia el camió, agafava les buides i les deixava plenes." També ha vist com en els últims quatre anys els vins catalans prenien força. BENJAMÍN GABARRÓ, Bodega Artós "Ara es ven molt vi de proximitat, d'aquí, de casa nostra. Que abans es venia tot Rioja." BENJAMÍN GABARRÓ, Bodega Artós "Al barri la gent no vol que tanqui perquè sinó, on anirien a comprar tot el que es compra a granel? Perquè la resta, la pots comprar a qualsevol lloc, però el que és a granel, que es ven molt, això no ho poden comprar. I és clar, no volen que tanqui i jo, com que estic content, doncs aquí estic." Amb 67 anys encara no té cap intenció de jubilar-se. La botiga és casa seva i està totalment adaptada a les aficions que té i a la seva família.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a