ANDRÉS ENCINA, membre de la Coordinadora d'AMPA de Gràcia "Los datos apuntan a que de seis a 10 años Barcelona tendrá un problema serio con la oferta de plazas de secundaria. Empezarán a llegar a esta etapa educativa los alumnos que actualmente están matriculados en primaria, que corresponden al 'baby boom'."

Pel que fa a la primària, l’estudi d’escolarització destaca la manca de places públiques, més acusat en els últims tres anys, i informa que hi ha vacants en l’escola concertada. El document assenyala que, “tenint en compte les dades de natalitat” i l’augment de la demanda en els propers dos anys,  “com a mínim és imprescindible consolidar l’oferta de dues línies per a l’Escola L’Univers.

Quant a la secundària, l’estudi afirma que “no hi ha cap institut a la zona de la Salut-Vallcarca i Penitents-el Coll” amb un itinerari exclusiu format per centres de Gràcia. De fet, amb l’excepció d’un centre, la resta estan situats fora del districte de Gràcia i a distàncies superiors a un quilòmetre. Per això, les AMPA reclamen la construcció d’un centre amb capacitat per a ters grups d’ESO i dos de batxillerat. Segons l’informe, l’augment de places alliberaria unes 60 places de l’Institut Montserrat i el Menéndez Pelayo, a Sarrià – Sant Gervasi.

A zona sud demanem l’obertura d’una línia addicional al Príncep de Girona i consolidar una oferta de dues línies a L’Univers