Imatges com aquestes s'han repetit més que mai durant els últims dies. La gent gran és un dels col·lectius més vulnerables a les altes temperatures. RODERIC SÁNCHEZ "Això que estiguis a casa a 30 graus amb tres ventiladors engegats, això ja és..." ROSA GALLET "Jo ho passo molt malament perquè sóc més gran i avui hem vingut a prendre un gelat. I dormint també passo molta calor." Els consells per suportar la calor són els de sempre: Abaixar les persianes de les finestres on toca el sol. A la nit, ventilar la casa. Beure molta aigua i refrescar-se sovint. A més, també es recomana evitar el cotxe a les hores de més calor i reduir les activitats a l'aire lliure. La gent gran, però, té les seves pròpies tècniques. ARTUR ZARZO "Dosificant, no respirant tan ràpid, sembla que no i es nota." FRANCESC TOSÁN "Buscar l'ombra, beure aigua, cervesa fresca, anar a la dutxa moltes vegades. A la platja no hi vaig perquè fa massa calor. Quan surts de la dutxa ja estàs sec." Per evitar que la intensa calor afecti els col·lectius més vulnerables, com la gent gran, l'Ajuntament ha activat un pla per ampliar els horaris dels casals d'avis. JORDI PINYOL "Ara com que ja han obert els jubilats vaig cada tarda als jubilats a jugar escacs. Allà s'està fresquet, engeguen, l'aire condicionat." Paciència i complements refrescants ajudaran a combatre una onada de calor que, segons els meteoròlegs, es mantindrà fins divendres.

Davant les elevades temperatures registrades a la ciutat, a les 8 del matí d’aquest dimarts s’han activat els protocols previstos davant una onada de calor. El pla presta especial atenció a col·lectius vulnerables com la gent gran. De fet, segons informa Protecció Civil, a la província de Barcelona han estat ateses 58 persones per aquesta onada de calor.

Quan s’activa la fase d’alerta es posen en marxa dos dispositius. Un d’aquests compta amb 21 professionals que atenen persones a la via pública, reparteixen aigua a les persones sense sostre i els informen sobre els centres d’acolliment climatitzats.

L’altre dispositiu se centra en les persones vulnerables com la gent gran. Els equips del Servei de Teleassistència, del Servei d’Atenció Domiciliària i dels centres de serveis socials fan un especial seguiment de les persones que atenen, especialment les considerades fràgils. S’evita que surtin al carrer, s’entreguen àpats a domicili, es lliuren ventiladors i s’allarguen les activitats a centres com ara casals d’avis o centres per a discapacitats.

Aquesta és la segona vegada durant aquest estiu que s’activa la fase d’alerta, després de la posada en marxa de l’operatiu 10 d’agost passat.