construccio pisos fusta

Pas endavant en la col·laboració entre l’Ajuntament de Barcelona i el sector de l’habitatge sense ànim de lucre per ampliar el parc d’habitatge assequible a la ciutat, amb la incorporació de dos solars i un edifici municipals de 203 habitatges al conveni signat entre el consistori i el sector. Més enllà de la promoció directa de construccions d’habitatge assequible a càrrec de l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació (IMHAB), que actualment és de 2.300 pisos en obres o prop d’iniciar-les, i la compra de més de 1.000 habitatges des del mandat passat, des de fa un any l’Ajuntament, conjuntament amb l’Associació de Gestors de Polítiques Socials d’Habitatge (GHS), està aliat amb fundacions i cooperatives per delegar aquesta producció d’habitatge assequible en solars municipals.

El conveni, signat a finals del 2020, preveu la construcció o rehabilitació i posterior gestió de fins a 1.000 habitatges, el 60 % dels quals seran de lloguer a càrrec d’una fundació de l’habitatge social i el 40 % restant, d’habitatge cooperatiu o cohabitatge. Fins ara, ja eren 11 les promocions de 364 habitatges incorporades i ja assignades a les entitats concretes que les impulsaran, i ara s’hi afegeixen les tres promocions noves, corresponents a:

  • Casernes de Sant Andreu. Passeig de Torras i Bages, 126-128. Cohabitatge de 80 pisos a càrrec d’una cooperativa.
  • Mont-ral, 37 i 39 i c. Doctor Letamendi, 99 i 103. Promoció de lloguer de 38 habitatges a càrrec d’una fundació. Es tracta d’uns edificis adquirits per l’Ajuntament a principis del 2021 per frenar un procés especulatiu i amb un llarg procés d’incompliment del deure de conservació per part del propietari anterior.
  • Bolívia, 23-27. Promoció de lloguer de 85 habitatges obert tant a fundacions com a cooperatives de lloguer.

Per a aquestes tres promocions, està obert el termini establert al conveni pel qual les fundacions i les cooperatives interessades facin les seves propostes a desenvolupar-hi, que seran avaluades per les respectives taules de valoració. La decisió serà elevada a una comissió formada per l’Ajuntament de Barcelona i l’Associació de Gestors de Polítiques Socials d’Habitatge de Catalunya, òrgan encarregat de validar o no l’assignació proposada.

Comparteix a: