Els robatoris a pisos s'han convertit en el principal maldecap de la policia. Només en l'últim any han augmentat un 17% i ja superen els 22.400. I això s'explica, entre altres motius, per la crisi econòmica. De fet, els lladres són cada cop menys professionals. Entre els detinguts, hi ha fins i tot ciutadans sense atentecents policials que veuen en aquest tipus de delictes una manera ràpida i fàcil d'aconseguir diners. Per frenar les estadístiques, hi haurà més policia patrullant pel carrer. I no només això. També es demana als ciutadans que truquin a la policia si veuen qualsevol moviment estrany, per exemple, a l'escala de veïns. Les dades tampoc no són gaire bones pel que fa al nombre d'homicidis. Han augmentat un 18%. Unes xifres que s'expliquen, sobretot, pels crims que hi ha hagut aquesta tardor a Olot. A nivell global, però, les xifres són una mica millors que al 2009. Els delictes i faltes han baixat un 1,42%. La millora s'ha notat, per exemple, en els furts, que s'han reduït lleugerament gràcies, sobretot, a la major pressió policial. Es frena, per tant, la tendència del 2009, quan aquest tipus de fets es van disparar. Encara així, a Barcelona cada dia es cometen 553 delictes i faltes. Caldrà veure com afectarà a tot això la reforma del codi penal, que preveu penes més greus pels carteristes. Felip Puig, però, es mostra escèptic amb mesures com, per exemple, l'arrest de cap de setmana. Per això, s'apostarà per millorar la coordinació amb la Fiscalia per poder donar més eines als jutges perquè puguin enviar els lladres multireincidents a presó més fàcilment.

Segons les dades que avui ha fet públiques el Departament d’Interior, durant el 2010 es van cometre a Catalunya 286.137 delictes i 259.233 faltes. Això suposa una disminució de l’1,13% respecte a l’any anterior pel que fa als delictes (n’hi va haver 3.283 menys) i de l’1,73% de les faltes (n’hi va haver 4.564 menys).

Tot i que les xifres globals són inferiors a les de 2009, hi ha delictes que han augmentat. En concret, han pujat un 17,19% els robatoris amb força a domicilis (n’hi va haver 3.296 més que el 2009).