Poc abans de les nou del matí, pares i nens fan cua a la porta de l'escola. Per als qui no tenen més remei que treballar a l'agost, els casals són una bona solució per tenir els infants ben atesos. Entre les activitats: dansa, esports o visites de personatges sorpresa. Més enllà del lleure, aquí es potencien valors socials i de convivència i es treballen també aspectes com els hàbits. "Yo lo traigo por la mañana y por la tarde lo recoje una compañera mía de trabajo que sale antes que yo y le va a buscar." "Me he interesado en este casal por el bienestar de la niña, para relacionarse con otros niños y por el idioma, el catalán, que es indispensable para ella." En aquest casal s'atenen una vuitantena de nens i nenes d'edats entre els quatre i els 13 anys. El fet que es faci a l'agost n'ha disparat la demanda en un mes en què hi ha poques opcions d'aquest tipus. De fet, des de la Fundació Pere Tarrés asseguren que la demanda ha crescut un 30 % en els darrers quatre anys. Aquí, la majoria d'infants hi arriben derivats dels serveis socials i han estat becats per la Fundació. IGNASI FERRER, portaveu de la Fundació Pere Tarrés "La funció d'aquest casal, esssencialment, és donar respota a aquesta necessitat d'educaciò en el temps de lleure que aquestes famílies, per les seves circums socioeconòmiques, no es poden permetre." En aquest cas, a més, tant l'esmorzar com el dinar estan inclosos en el paquet. A primera hora del matí, la llet, les galetes i la xocolata són el combustible que els farà moure durant tot el matí.

En el cas de la Fundació Pere Tarrés, la majoria d’infants hi arriben derivats dels serveis socials i han estat becats per l’entitat. Ignasi Ferrer, portaveu de la fundació, remarca que la seva funció és “donar resposta a aquesta necessitat d’educació en el temps de lleure que aquestes famílies, per les seves circumstàncies socioeconòmiques, no es poden permetre”.

Un dels casals que organitzen és el que es fa a l’Escola Vedruna, on s’atenen una vuitantena de nens i nenes d’entre quatre i 13 anys. Els organitzadors remarquen que, més enllà del lleure, l’objectiu és potenciar valors socials i de convivència i treballar també aspectes com els hàbits. En el paquet d’activitats d’aquest casal, a més, també hi estan inclosos tant l’esmorzar com el dinar.