Una vintena de tenidors i els seus gossos s’apleguen al pipicà dels Jardins de Bacardí. Participen al taller d’educació canina urbana gratuït que s’hi fa i que permet redreçar les conductes inadequades dels gossos a la ciutat.

És la quarta edició d’aquesta formació, que té com a objectiu “oferir noves eines” als tenidors de gossos perquè “desaprenguin” algunes conductes que no són correctes. Com explica Salvador Paulí, director de CIM formació i encarregat dels cursos, es tracta d’acompanyar els alumnes cap a una tinença més responsable i els gossos cap a unes conductes canines més adequades.

Com dur la corretja o com fer que el gos s’esperi

Els gossos juguen i corren uns minuts, però quan comença la formació el primer que aprenen és com fer cas al seu tenidor quan els crida. La consigna és clara: “Mira’m”, diu l’educador caní al Lucas. Quan el gos obeeix, arriba el premi. En un altre extrem del pipicà, la Gem no fa cas quan la seva tenidora la crida. “És una cadella molt nerviosa i inquieta i vull aprendre a fer que estigui més tranquil·la”, explica. Apunta que és una bona iniciativa perquè “hi ha molts gossos per la ciutat” i cal ensenyar-los a relacionar-se bé. Els ensenyen també com fer que el gos s’esperi amb la corretja sota el peu.

Alumnes del curs d’educador caní

Els instructors d’aquests 10 tallers són alumnes del curs d’educador caní de CIM Formació. La idea és combinar la necessitat d’ajudar els tenidors de gos a ser més responsables amb la dels estudiants d’aprendre com comunicar-se amb els seus futurs clients. Els propers cursos es faran el 24 de maig als Jardins del Camp de Sarrià; el 14 de juny a Can Dragó; el 13 de setembre al Parc de l’Estació del Nord; el 4 d’octubre als Jardins d’Hiroshima; el 25 d’octubre al Parc de la Pegaso, i el 15 de novembre a la plaça de les Heroïnes de Girona. Cal inscriure-s’hi prèviament.