Un grup d’activistes convocats per l’entitat AnimaNaturalis ha fet una acció reivindicativa per demanar que es prohibeixin les granges pelleteres a Espanya. L’acte ha tingut lloc a l’avinguda de Gaudí, davant de la Sagrada Família, i han fet front al fred despullats durant mitja hora, tot fent una representació simulant estar ensangonats. D’aquesta manera, han denunciat les condicions en què viuen i moren els animals de la indústria pelletera, que asseguren que viuen en petites gàbies per acabar sacrificats amb electrocucions o gasejats.

Sostenint una pancarta en què es podia llegir “Quantes morts només per un abric?”, una de les activistes anava repetint quants animals s’han de sacrificar per cada peça de roba que es compra en la indústria tèxtil. Mentrestant, la resta d’activistes s’han mantingut a terra immòbils.

Vestir pells d’animals no només es ineficient i anacrònic, sinó que és intensament cruel amb els animals”
Gemma Guaza, coordinadora d’AnimaNaturalis

Prohibicions a Europa

Donen suport a la Fur Free Europe, una iniciativa ciutadana europea que demana a la Comissió Europea que es prohibeixi a tots els estats membres “la possessió i el sacrifici d’animals com l’únic o principal propòsit de la producció de pells” i “les pells d’animals de granja i productes que els continguin”.

Denuncien que cada any se sacrifiquen més de 30 milions d’animals a la Unió Europea per comercialitzar-ne la pell. Una desena de països europeus ja han prohibit les granges pelleteres, com ara Alemanya, Àustria, els Països Baixos, Itàlia o el Regne Unit i altres tenen el debat sobre la taula. “Espanya s’ha convertit en refugi per als empresaris que es lucren amb la vida dels animals”, ha declarat Gemma Guaza.