Josep Ramon Giménez, responsable de Comunicació de Barcelona Acció Solidària "El primer és veure què hi ha del cert de tot això i, a continuació, hem de veure com es munta la logística de l'arribada de la nostra estimada companya i veure com es fa l'operatiu per poder-la abraçar, perquè volem creure que això 'si el río suena agua lleva'".

La notícia l’avançaven aquest matí diversos diaris digitals, segons els quals la vicepresidenta del Govern, María Teresa Fernández de la Vega, va ser ahir a Barcelona per informar personalment de l’alliberament les famílies dels tres segrestats. Alícia Gámez podria ser alliberada juntament amb la dona d’un altre captiu de nacionalitat italiana. Segons les últimes informacions, Gámez estaria sent traslladada cap a Burkina Faso on seria alliberada.

Bones notícies aviat

En conversa telefònica amb BTV, el portaveu de l’ONG Barcelona Acció Solidària, Josep Ramon Giménez,  ha dit que esperen la confirmació del Govern central.  Aquest matí, el president José Luis Rodríguez Zapatero ha afirmat que confia que la notícia es produirà en qüestió d’hores. Preguntat pels periodistes als passadissos del Congrés dels Diputats -abans de participar a la sessió de control-, Zapatero ha dit que creu que aviat hi haurà bones notícies. Tot i això, ha tornat a demanar prudència.

Els tres cooperants catalans van ser segrestats el 29 de novembre passat, quan participaven en la Caravana Solidària al Sàhara.