agressió Roberto G. Alonso

Els Mossos d’Esquadra estan investigant una agressió LGTBI-fòbica a l’actor Roberto G. Alonso aquest dijous al matí al carrer de la Diputació de l’Eixample. Els fets van ocórrer pels volts de les 10.50 h en aquesta via, a l’altura del carrer del Bruc, quan, segons un amic del denunciant, l’agressor va insultar-lo, estirar-lo dels cabells i llançar-lo a terra mentre li clavava cops de puny i de peu amb crits de “Maricón”.

Tal com ha compartit a les xarxes Josep Maria Miró, amic de la víctima, G. Alonso anava caminant tranquil·lament pel carrer quan l’agressor se li ha acostat a atacar-lo. “Per sort, només han estat cops i rascades“, explica Miró. La víctima, que fa 10 anys va patir una agressió similar (fins i tot “més violenta”), va anar al CAP i a comissaria per denunciar els fets “sense que ningú li oferís ajuda“.

“Hi ha qui creu que no cal un dia de l’Orgull”

L’amic de G. Alonso diu sentir “ràbia i impotència” perquè en una ciutat com Barcelona passin successos com aquest. “El 2023, encara hi ha qui creu que no cal un dia de l’orgull, continuar fent pedagogia o impulsar mesures polítiques per protegir la comunitat LGTBI“, ha dit.

La policia catalana ha comunicat la investigació de l’agressió i ha deixat clar que són “al costat de la víctima”. “Seguim treballant per erradicar els delictes d’odi“, afegeix el cos.