Tots dos superen els 70 anys, però sembla que la seva aliança no caduca. Com vells còmplices, Fèlix Millet i Jordi Montull han arribat junts l'últim dia de judici. També junts, asseguts braç a braç a la banqueta dels acusats, han superat cinc setmanes de declaracions i han escoltat més de 30 testimonis. Millet ho ha fet, a més, en una cadira de rodes, a causa de la fractura de fèmur que va obligar a ajornar la vista inicialment. Pel seu advocat, però, l'edat sí que importa. ABRAHAM CASTRO, advocat de Fèlix Millet "El señor Millet, que, como todo el mundo sabe, es un señor que está muy cercano a los 80 años, es casi octogenario, aquí se le están pidiendo penas privativas de libertad de 10 años. Es decir, en realidad, lo que se está pidiendo es la cadena perpetua." Per l'advocat, Millet no és només el saquejador confés del Palau de la Música. També va fer, ha dit, "coses bones" per a la institució, com el projecte de l'hotel, que havia d'aportar més de 3 milions d'euros a les arques, segons ell, del Palau. No va tenir temps, però, de demostrar a quina caixa anirien a parar els diners de l'operació. Si la destinació final era la seva butxaca o no, ho haurà de decidir la jutgessa. Han passat cinc anys des que es va destapar aquest cas de presumpta corrupció urbanística. Avui queda vist per a sentència.

Queda, doncs, vist per a sentència, i ara és a mans de la jutgessa decidir si atén les peticions d’absolució que aquest dimarts han formulat les defenses en els informes finals.

Abraham Castro, advocat de Fèlix Millet, ha defensat que “no hi ha cap prova” dels fets delictius que s’imputen al seu client, i que les acusacions són “simples sospites i conjectures”. “I encara que s’admetin els pagaments de tercers, tampoc no seria delicte”, ha afegit. El lletrat ha considerat que la petició del fiscal de 10 anys i dos mesos de presó per als dos antics gerents dels Palau suposaria “una cadena perpètua” en el cas de Millet, ja que “és gairebé octogenari”. Per Castro, que Millet confessés haver saquejat les arques del Palau no vol dir que no fes “coses bones” per a la institució, com el projecte fallit de l’hotel, que teòricament havia de reportar uns beneficis de tres milions i mig d’euros. Són justament els diners que les acusacions creuen que Millet i Montull es volien embutxacar.

Al final de la vista, tots els acusats han refusat fer ús del dret a dirigir-se al tribunal, excepte l’extinent d’alcalde Ramon Garcia-Bragado. Ha parlat també en nom dels altres responsables municipals d’Urbanisme imputats, l’exgerent Ramon Massaguer i l’exdirector jurídic Enric Lambies. Garcia-Bragado ha defensat de nou que és innocent i ha recordat la seva trajectòria com a funcionari públic durant més de 20 anys al servei de l’Ajuntament de Barcelona. En aquest temps ha assegurat que “mai no he cedit a cap coacció i sempre he exercit els meus càrrecs amb rectitud”. I ha afegit: “He hagut de defensar-me d’una acusació que, quatre anys després dels fets que se m’imputen, encara avui em costa de creure”.