Les platges de Barcelona han estat un any més un dels escenaris preferits dels ciutadans per celebrar la nit de Sant Joan. 70.000 persones, 10.000 menys que l’any passat, han escollit el litoral barceloní per passar la revetlla. La nit deixa un succés tràgic: la mort d’un jove de 26 anys apunyalat al passeig de Joan de Borbó. Segons ha informat el regidor de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, a excepció d’aquest apunyalament, la revetlla ha transcorregut sense incidents destacats.

Desallotjament tranquil del litoral

Com ja és habitual la nit de Sant Joan, molts barcelonins han estirat la festa a les platges fins a la sortida del sol. A les 7 h, la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra han desallotjat els sorrals i han deixat pas als serveis de neteja, que han recollit fins a 57 tones de residus. Dues hores més tard, a les 9 h, s’han reobert les platges i han començat a entrar-hi els primers banyistes, disposats a passar el dia de Sant Joan al costat del mar.

neteja platges Sant Joan

Actuacions dels serveis d’emergència

Al conjunt de la ciutat, els Bombers de Barcelona han hagut de fer 78 intervencions durant la revetlla, cap de remarcable segons ha apuntat Batlle. Pel que fa al litoral barceloní, Salvament Marítim i els socorristes desplegats han fet una trentena d’assistències.

Per la seva banda, els Mossos d’Esquadra han atès 240 avisos a tot Catalunya entre les 22 i les 0 h. La majoria de serveis efectuats han consistit a apagar incendis urbans, principalment de contenidors, però també han extingit focs de vehicles, d’habitatges i algun d’indústries. La major part dels avisos s’han concentrat a la comarca del Vallès Occidental (54), seguida del Barcelonès (47), el Baix Llobregat (33), el Vallès Oriental (24), el Maresme (24) i el Segrià (21).