Com cada any, la platja de Barcelona s’ha convertit en l’espai preferit, tant de locals com de turistes, per celebrar la revetlla de Sant Joan. 70.000 persones segons la Guàrdia Urbana, ja sigui amb família o amics, han omplert el litoral de música, menjar i beguda en una nit majoritàriament tranquil·la a excepció de l’apunyalament mortal d’un jove a la Barceloneta.

La platja també era plena de guinguetes que han acollit aquells que buscaven comoditat i beguda tot gaudint dels focs artificials que es podien veure arreu de la ciutat.

Els més valents han acabat la nit remullats al mar en una nit sense núvols ni precipitacions.

Seguretat i neteja a les platges

L’Ajuntament de Barcelona ha desplegat un ampli dispositiu a les platges de la ciutat d’informació i de salvament i socorrisme durant tota la nit i la matinada de la revetlla. La Guàrdia Urbana ha augmentat els agents que han treballat per prevenir incidents i també s’han fet més controls preventius d’alcoholèmia i drogues. Els Bombers també han estat treballant desplegats per tota la ciutat.

Els serveis de neteja s’han reforçat amb 470 persones i 222 vehicles per fer la neteja de les platges i de les revetlles, fogueres i altres zones d’oci als 10 districtes de la ciutat.

La Flama del Canigó encén les revetlles populars

Els barris també han acollit moltes revetlles populars, concretament una vintena, amb fogueres, cercaviles i correfocs autoritzats per l’Ajuntament de Barcelona.

A la revetlla de la Sagrera, la Flama del Canigó, que ha sortit des del Camp Nou a les 16.30 h acompanyada dels Gegants de la Ciutat, l’Àliga i els capgrossos, ha encès la foguera a les 21 h i així s’ha donat inici a la festa. Petits i grans s’han reunit al voltant del foc per posar-hi peces de fusta o llençar papers. Els responsables de controlar el foc han estat constantment humitejant la zona per evitar possibles incidents.

Després, prop de 650 persones han gaudit d’un sopar a la fresca i, finalment, han culminat la nit al ritme de la música. Els assistents coincidien que l’ambient era immillorable. Tot això, acompanyat de l’activitat típica de Sant Joan: tirar petards. Cebetes, bengales i fonts de colors han omplert la plaça dels Jardins d’Elx de llum, color i també soroll.