Els serveis mèdics han atès 34 persones i els bombers han hagut d’evacuar 22 persones

. Cinc residents han hagut de ser traslladats a centres hospitalaris, quatre a l’Hospital Vall d’Hebron i un a l’Hospital Plató. Un treballador també ha hagut de ser ingressat a causa del fum que ha inhalat. La majoria han estat ingressats per prevenció a causa de la inhalació de fum, mentre que una persona, la que presumptament ha provocat l’incendi, ha estat atesa per cremades a la cama. Es preveu que tots ells siguin donants d’alta al llarg d’aquest matí.

Segons fonts de la residència, l’incendi s’ha originat mentre un dels residents estava fumant “clandestinament” al lavabo, en una de les 10 habitacions de la tercera planta, una acció prohibida dins del centre. L’avi, en lloc d’avisar de seguida de l’incident, ha intentat apagar l’incendi utilitzant una manta, un fet que encara ha complicat més els fets. El gerent del centre, el doctor Xavier Pujol, ha explicat a BTV que “els treballadors han actuat ràpidament quan han estat conscients de la situació, han evacuat la planta i han trucat als bombers, que han apagat el foc”.

Fins al lloc dels fets s’hi han desplaçat nou dotacions de la Guàrdia Urbana, cinc dotacions dels Mossos d’Esquadra així com el Sistema d’Emergències Mèdiques i el servei d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona. La residència es manté en funcionament. Els residents de la tercera planta han estat traslladats majoritàriament a altres plantes de la mateixa residència perquè no els molestés el fum que encara hi ha. Tot i així, com que no hi havia prou llits lliures, nou persones han hagut de ser traslladades a la residència Putget Dolors Aleu, al carrer del Marquès de Santa Anna, una altra residència del mateix grup. En aquests moments la tercera planta es troba inutilitzable i des del centre es preveu que en el termini d’un mes s’adeqüi l’espai per tornar, de nou, la desena de residents al centre.