Com ha canviat la Barcelona que relatava Eduardo Mendoza a ‘Sin noticias de Gurb’? Qui millor per contestar aquesta pregunta que l’autor, guardonat amb el Premi Cervantes.

Un llibre satíric sobre la Barcelona preolímpica que descriu la ciutat a través d’un mirall deformat d’un alienígena irreverent que permet moltes llicències a l’autor. Eduardo Mendoza explica que va ser el seu primer llibre escrit en l’ordinador. Mendoza destaca que a través de Gurb explica es coses que passen a la ciutat i per això Gurb s’ha convertit en un personatge barceloní.

L’escriptor descriu com ‘Sin noticias de Gurb’ ha estat un bàlsam d’humor per a espais com les presons, on sovint ha anat a fer-hi lectures.

És un llibre funerari, el meu pare estava morint-se i jo li llegia Gurb i reia. És un llibre de bon rotllo, un humor infantil que fa del personatge, un ésser entranyable.
Eduardo Mendoza, escriptor

Un autor lligat a Barcelona com podem comprovar a ‘La ciudad de los prodigios’, un retrat de l’evolució de la ciutat entre lts exposicions internacionals del 1888 i 1929.

Arxiu de betevé
Rius de tinta