Cada vegada hi ha més aficionats a col·leccionar rajoles hidràuliques entre els barcelonins. Per això en Joel Cánovas ha inaugurat un joc que consisteix a trobar rajoles amagades per la ciutat. Aquesta vegada hi han participat 20 persones, però repetirà la iniciativa cada primer diumenge de mes.

La Vila de Gràcia s’ha convertit en un barri ple d’amagatalls per a rajoles hidràuliques i prop de 20 persones han dedicat el diumenge al matí a buscar-les. Cada vegada hi ha més col·leccionistes d’aquest tipus de rajoles, com per exemple la Mar Baños, que ha trobat una de les rajoles a la plaça de Gato Pérez: “La primera me l’han presa, però la segona l’he trobada. Sóc molt fan de les rajoles i no sabia que hi havia altra gent tan fan com jo.”

Les rajoles hidràuliques són un revestiment artesanal per a terres i parets. Sobretot s’utilitzaven a Catalunya a finals del segle XIX i a principis del segle XX i estan estretament relacionades amb el Modernisme. El Joel Cánovas es dedica a buscar rajoles hidràuliques entre els sacs de runes que hi ha al carrer, i en dos anys ja n’ha emmagatzemat més de 6.000. Es va adonar a través de les xarxes socials que hi havia molta gent aficionada a col·leccionar aquest material i va obrir el compte d’Instagram I rescue tiles (el caçador de rajoles), que ja té més de 1.400 seguidors.

Ha decidit crear aquest joc per a tothom qui vulgui emportar-se una rajola a casa. Ell les amaga pels carrers i guia els participants a través de pistes que publica a les xarxes socials. Aquesta peculiar gimcana es farà cada primer diumenge de mes.