The Chemical Brothers, nom de referència de la música electrònica, van escollir el 2002 Barcelona per presentar en primícia mundial el seu treball ‘Come with us’. Va ser en un concert de petit format a La Paloma, previ al que oferirien a l’abril al Pavelló Olímpic de Badalona. El programa ‘República 2230‘ els va dedicar un especial que inclou una entrevista amb Tom Rowlands i Ed Simons, en què els membres de la banda parlen del seu esperit obert a diferents músiques i de la necessitat que senten de renovar-se en cada disc.

Electrònica oberta a altres estils

El duet anglès The Chemical Brothers, pioners del big beat als anys 90 i famosos per l’espectacle que constitueixen les seves actuacions dalt de l’escenari, defensen la seva singular visió del dance. Tom Rowlands reivindica l’origen del grup als clubs i explica que no van decidir conscientment barrejar música rock i dance. De fet, considera que quan es vol fer això “el resultat acostuma a ser terrible perquè cap estil se’n beneficia, tots dos queden diluïts” però que en el seu cas “va funcionar perquè no era antinatural” ja que simplement van introduir als discos de manera espontània les influències que tenien.

Tom Rowlands: “Es tracta de fer música electrònica com si la toqués un grup, pots escoltar la gent que la fa i això és el que ens acosta al rock.”

El seu company, Ed Simons, va més enllà i assegura que “la música dance no està divorciada del rock” i que “la millor música rock té un ritme marcat. Si un grup toca en directe la gent es mou”. Pel que fa a la seva proposta, Simons creu que el que atrau el públic és la celebració que fan de la música de manera que transmeten “el que la música pot fer amb tu.” I afegeix que el seu objectiu és donar plaer al públic en cada actuació.

Ed Simons: “Les nostres idees polítiques es redueixen al fet que és bo que la gent jove es trobi i gaudeixi conjuntament.”

Renovar-se en cada disc

El disc ‘Come with us’ presenta una barreja de folk psicodèlic, acords futuristes i ambients cinematogràfics. “Crec que la música del nou disc és molt estranya. “Els altres discos eren més digeribles“, reconeix el mateix Ed Simons. El seu company, Tom Rowlands, assegura que molta gent espera trobar el so més primigeni de la banda en cada nou disc però reivindica la necessitat d’evolucionar i renovar-se. “Quan fèiem el nou disc no teníem una guia només la idea general que volíem que fos diferent“, explica.

Pel que fa a la posada en escena, Simons assegura que davant les sessions de DJ, el format de concert és on els The Chemical Brothers “s’expressen en tota la seva dimensió”. En la mateixa línia opina Rowlands: “No fem un concert convencional“, alhora que també destaca el variat perfil del seu públic.