Esquiador a La Molina

(ACN/redacció) Xoc entre Pere Aragonès i el president de l’Aragó, Javier Lambán, pels Jocs d’Hivern. El president de la Generalitat ha acusat el cap de l’executiu de l’Aragó d’“irresponsable” per haver suspès “unilateralment”, i el dia abans, la reunió prevista per a divendres en què s’havien d’abordar els Jocs Olímpics d’Hivern i altres temes com els Next Generation. Lambán diu que ha suspès la reunió sobre els jocs perquè “encara hi ha diferències importants”.

Segons fonts de palau consultades per l’ACN, Aragonès rebutja buscar ara cap nova data per trobar-se amb Lambán, de qui troba “incomprensible” les “gesticulacions i sobreactuacions”. En aquest sentit, el president de la Generalitat manté els seus plans de cara als jocs d’hivern, a partir de la consulta a l’Alt Pirineu i Aran.

Per la seva banda, Lambán va reclamar fa dies una candidatura “al mateix nivell” que Catalunya de cara als Jocs Olímpics d’Hivern del 2030 i va dir que “no hi hauria jocs” si els dos territoris no formaven una candidatura conjunta. La portaveu del govern, Patrícia Plaja, va destacar que “Catalunya és qui ha d’impulsar la candidatura“. Però va afegir que “estem oberts a col·laboracions”.