El Grup Municipal de Vox a l’Ajuntament de Barcelona ha presentat aquest divendres al matí la campanya “Perquè la Mercè torni a ser la Mercè”, amb la qual la formació d’ultradreta vol reivindicar l’origen religiós de la festa major de la ciutat. “S’està amagant l’origen religiós d’aquesta festa, això no vol dir que sigui una festa només religiosa, però no en podem obviar l’origen cristià”, ha dit Gonzalo de Oro, president del grup municipal.

De Oro ha denunciat que amb alcaldes com Ada Colau i Jaume Collboni “les festes s’han degradat i han deixat de ser tradicionals, familiars i segures”. I ha anat més enllà, ja que ha assegurat que la Mercè, actualment, és una festa en què es menysprea la tradició. En posa d’exemple la desaparició de la missa de la Mercè del programa. “Creiem que s’ha de reivindicar, especialment perquè sempre estem reivindicant tradicions d’altres països com l’islam”, ha dit.

Crítics amb la ciutat convidada, Casablanca

Gonzalo de Oro, com ja va fer el PP fa unes setmanes, ha criticat que la ciutat convidada d’enguany sigui Casablanca. Ha argumentat que Casablanca és “una ciutat d’un país on no es respecten els drets humans i on són vulnerats constantment” perquè “el Marroc no és una democràcia plena”. També ha demanat a l’alcalde que traslladi als responsables polítics del Marroc “la preocupació per la maca de llibertat i de drets que hi ha al país”.

Demanen que es reforci la seguretat

El president del Grup Municipal de Vox ha lamentat que la Mercè s’hagi convertit en notícia els darrers anys “pels robatoris, la violència i els apunyalaments“, uns fets, ha dit, que “no es poden normalitzar”. Ha reclamat novament més recursos perquè la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra puguin lluitar contra la delinqüència multireincident i les armes blanques. “Barcelona ha de deixar de ser la capital dels multireincidents i dels apunyalaments“.