camio neteja sense etiqueta

La líder de Valents a l’Ajuntament de Barcelona, Eva Parera, ha acusat el govern d’Ada Colau de fer servir “vehicles contaminants” per a la neteja de la ciutat que incompleixen les normes de la zona de baixes emissions (ZBE). En concret, Valents ha fet pública la imatge d’un camió de recollida de residus que, segons la matrícula, no té etiqueta ambiental de la DGT.

Parera ha recordat que el nou contracte de neteja de l’Ajuntament preveia electrificar la flota de vehicles i s’ha preguntat on són. Fonts municipals han explicat que el vehicle circula puntualment durant les nits i algun diumenge entre les 20 i les 7 h del matí, per la qual cosa “no incompleix les restriccions de la ZBE”. Les mateixes fonts apunten que el camió només circula en cas d’avaria d’algun vehicle habitual i que la previsió és deixar-lo de fer servir quan el nou contracte de neteja arribi a tots els districtes (ara només està implantat en cinc).

No siguin hipòcrites, els ciutadans no poden circular sense distintiu i vostès recullen residus amb vehicles contaminants
Eva Parera, presidenta del Grup Municipal de Valents

La superilla de l’Eixample “destrueix” el pla Cerdà

El mateix dia en què s’ha anunciat el calendari d’obres per la superilla de l’Eixample, amb afectacions al trànsit a partir de l’agost, Eva Parera ha acusat Colau d’eliminar el pla Cerdà “per la porta del darrere” i s’ha mostrat “radicalment en contra” del projecte. Per la líder de Valents, s’hauria de replantejar l’inici d’obres per la investigació de la fiscalia sobre el projecte després d’una denúncia de Salvem Barcelona. La tinenta d’alcalde Janet Sanz ha explicat aquest dijous que fins ara no han rebut cap notificació al respecte.