Tot i assegurar que no té “cap constància” d’aquestes últimes informacions, Xavier Trias ha afegit que no li estranyen tampoc, ja que, segons diu, “fa molt de temps que sé que el senyor Fernández Díaz és una persona deshonesta“. El que sí que sorprèn l’exalcalde i membre del Partit Demòcrata Català és que Jorge Fernández Díaz “continuï assegut al Consell de Ministres“.

En aquest sentit, Trias diu que “em sorprèn que tot un president del Govern espanyol continuï mantenint aquest senyor” i ha afirmat que està “dolgut” perquè pel cas de la designació de José Manuel Soria com a director executiu del Banc Mundial s’han demanat una comissió i la compareixença del ministre d’Economia al Congrés i, en canvi, “els socialistes ni Ciutadans ni ningú no demana la dimissió d’aquest senyor“.

Pel que fa a la via judicial que ha obert contra el ministre en funcions, Trias ha assegurat que “no pensa parar” i que tot el que va sortint es va sumant a les querelles. També assegura que si les gravacions de les converses entre Fernández Díaz i l’excap de l’Oficina Atrifrau Daniel de Alfonso sobre presumptes conspiracions per inculpar-lo no s’acceptessin com a prova, seguiran tenint valor ja que “diuen el que diuen”.

Eleccions territorials al PDC

Pel que fa al procés que viu el Partit Demòcrata Català per escollir els càrrecs territorials, Trias ha explicat que “ja té decidit a qui votarà” d’entre les tres aspirants a liderar la federació de Barcelona.

Opten a aquest càrrec Mercè Homs, Teresa Pitarch i Glòria Freixa, i tot i no dir-ne el nom per “mantenir la neutralitat”, Trias ha deixat clar que “no s’ha de posar gaire imaginació per entendre a qui votaré, perquè entre altres coses es presenta una persona que és regidora de l’Ajuntament de Barcelona”, en clara al·lusió a Homs.