És potser una de les trobades posteleccions amb més expectació, sobretot, pel paper que poden jugar els vuit regidors del PP. A ningú no se li escapa que són clau per a Xavier Trias a l'hora d'aprovar qüestions tan bàsiques com els pressupostos. Alberto Fernández Díaz ho sap i per això ha repetit que farà valer el seu paper de força decisiva. I Trias es manté en la seva posició: no hi haurà un govern de dos colors. Això sí, CiU i PP crearan un grup de treball per trobar coincidències que els permetin col·laborar durant el mandat. Convergència estarà representada per Joaquim Forn i Sònia Requesens i per part del PP hi haurà Àngels Esteller i Xavier Mulleras. La setmana vinent ja es podrien posar a treballar. Trias tancarà la ronda de contactes dilluns vinent amb el líder d'Iniciativa per Catalunya Verds, Ricard Gomà. L'ecosocialista ha rebut aquest matí la trucada del futur alcalde i ja només queda tancar l'hora de la reunió.

Xavier Trias continua amb la ronda de contactes amb els caps de la futura oposició al govern municipal. Aquesta setmana s’ha reunit amb l’alcalde en funcions, Jordi Hereu,  i amb el líder d’Unitat per Barcelona, Jordi Portabella, i avui ho ha fet amb el popular Alberto Fernández Díaz.  La reunió ha durat poc més d’una hora.

Segons han explicat després fonts de CiU, Trias ha expressat al líder del PP la seva voluntat de governar sol. De la seva banda, Fernández Díaz ha indicat al futur alcalde que vol mantenir-se com una “oposició constructiva”. Tots dos líders han acordat crear un grup de treball per veure en quins temes coincideixen els programes de tots dos partits de cara a col·laborar al llarg del mandat. Aquest grup estaria format per Joaquim Forn i Sònia Recasens, com a represetants de CiU, i Àngels Esteller i Xavier Mulleras, per part del PP.

Després de la reunió amb Fernánez Díaz, l’únic líder municipal que encara no ha rebut la trucada del nou alcalde és Ricard Gomà, d’Iniciativa per Catalunya. Trias i Gomà es reuniran dilluns a una hora encara per determinar.