Escola Entença

El grup de Trias per Barcelona reclama un ple extraordinari a l’Eixample per acordar una ubicació definitiva per a l’Escola Entença. Amb vuit anys d’història, el centre ha canviat d’ubicació tres vegades i ara està als terrenys de l’antiga presó Model amb mòduls de forma provisional. TriasxBCN vol que el districte acordi en sis mesos un espai definitiu per al centre. El ple extraordinari s’hauria de celebrar en els propers 15 dies.

Per al regidor Joan Rodríguez (TriasxBCN), “és una urgència trobar una solució abans de l’inici del pròxim curs per donar continuïtat i solidesa al projecte educatiu i donar seguretat a les famílies”. El grup fa la petició per trobar espai definitiu al govern del districte en col·laboració amb el Consorci d’Educació de Barcelona, la direcció de l’escola i l’AFI del centre.

El solar de Provença, una solució?

Un dels espais amb què treballa el districte per donar una ubicació definitiva a l’escola és el solar del carrer de Provença, al costat del Mercat del Ninot. Els terrenys havien de servir per ampliar l’Hospital Clínic, però s’han descartat perquè l’ampliació es farà finalment a les pistes esportives de la Universitat de Barcelona, a la Diagonal.

L’alcalde, Jaume Collboni, va reconèixer aquest dilluns en la signatura del conveni pel nou Clínic que a l’Eixample hi ha “projectes pendents” en l’àmbit educatiu i que la decisió d’ampliar l’hospital a la Diagonal ha de permetre “seguir avançant”.