Dia de retrets avui a la Generalitat, en la primera trobada entre Artur Mas i Xavier Trias. Els convergents han carregat amb fermesa contra la política dels socialistes de, segons han dit, "tirar de veta". Asseguren que la seva gestió va ser irresponsable i que van signar projectes previstos per fer a Barcelona sabent que no es tirarien endavant per falta de diners. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "L'alcalde de Barcelona ve i es troba que una administració pública, durant un munt d'anys ens ha enganyat. Ha enganyat a l'ajuntament de Barcelona perquè s'ha signat coses fins a l'últim moment incomplibles. I això és molt greu no?" Trias ha dit que l'expresident Montilla i l'exalcalde Hereu van prometre inversions i equipaments que no podrien fer perquè preveien que hi hauria un canvi de govern a banda i banda de la plaça de Sant Jaume. Ara, diuen, el que cal és prioritzar: ARTUR MAS, president de la Generalitat "Dintre d'aquest quadre de no podrem fer tot el que s'havia alegrement compromès el que hem de marcar ara són les prioritats i les urgències més importants". "No volem simplement recòrrer d'una manera abusiva en aquestes fòrmules que s'han fet en el passat de fem les coses ara i ja ho trobarem ja ho pagarem. Però és clar, ja ho pagarem, ja ho pagarem, ja ho pagarem, es va fent grossa la bola i al final aquesta bola se t'emporta per endavant com si fos un allau, no?" Davant d'aquesta situació, les dues administracions han acordat crear una comissió que al setembre donarà a conèixer quines inversions pendents per a Barcelona es duran a terme i quines, en canvi, s'hauran de retardar per l'impacte de la crisi. El que sí que ha avançat Trias és que donaran prioritat a la construcció del CEIP Mediterrània. De fet, l'Ajuntament deixarà diners a la Generalitat perquè es pugui construir l'escola, avui en barracons. L'alcalde ha dit, però que caldrà trobar una fórmula perquè la Generalitat retorni els diners.

Xavier Trias ha assegurat que la situació és “gravíssima” i d’una enorme “irresponsabilitat” perquè “es va estirar més el braç que la màniga”. El president Artur Mas ha corroborat les paraules de l’alcalde i ha insistit que en època de bonança es van signar projectes que ara, en “temps de vaques magres”, no es podran complir.

Trias i Mas han anunciat la creació d’una comissió Generalitat-Ajuntament que ha d’establir les prioritats d’actuació. Han dit que la llista de projectes prioritaris es coneixerà al setembre.